Ingrid Furuseth var en norsk motstandskvinne og nær medarbeider av Jens Christian Hauge, lederen i Hjemmefronten. Mange i hennes nære familie var sympatisk innstilt til nazismen, og hun bodde i en leilighet ved Frognerparken i Oslo omgitt av nazivennlige naboer. Dette ga henne et godt skalkeskjul for å drive motstandsarbeid.
Høsten 1944 ble hun bedt av en bekjent i den norske motstandsbevegelsen om å ta kontakt med en tysk-norsk etterretningsagent, major Frithjof Hammersen, som også var informant. Han hadde kontor i Wehrmachts overkommandosentral, som lå i Handelsgymnasiets lokaler i Oslo. Han overtok rollen som den viktigste tyske informanten etter at Theodor Steltzer var blitt avslørt i 1944. Hun var innom hans kontor flere ganger, men det vakte ikke mistanke fordi hun hadde familiære bånd til nazister. Mange av deres møter foregikk også i en leilighet i Akersborg, blokka på skrå overfor OHG der mange av de tyske offiserene som jobbet i generalstaben hadde leiligheter. Kontakten mellom Hammersen og Furuseth gav motstandsbevegelsen mye nyttig informasjon.
Ved slutten av okkupasjonen ble Furuseth sentral i forhandlingene mellom tyske myndigheter og den norske Hjemmefronten om fredelig kapitulasjon av tyske militærstyrker i Norge.
Ingrid Furuseths erindringer om krigen ble utgitt som bok i 2007, 15 år etter hennes død.